М'які

Лабне козячий
Лабне козячий
від Олександра Макухіна

цей рецепт прийшов до нас з Ближнього Сходу, з сонячної Туреччини. Маленьки пухкі кульки з йогурту із сичужним ферментом зазвичай обвалюють у спеціях та заливають свіжою оливковою олією. Їх зазвичай їдять із хлібом, крекерами або середньоазіатськими коржиками. Деякі полюбляють додавати його у супи та деякі інші страви. За смаком він ніжний та вишуканий, з м'якою сирно-кремовою структурою.

КБЖУ: 126,96 Ккал / 6,8 / 9,0 / 9,0
від 75 грн.
Сир плавлений 250 г
Сир плавлений 250 г
від Олени Щербакової

натуральний молочний продукт, що створюється шляхом термічної обробки цільного коровячого молока, спробуйте його у класичному вигляді, або із додаванням пікантних трав та часнику.
75 грн.
Фромаж блан
Фромаж блан
від Олександра Макухіна

свіжий французький крем-чіз із насиченим, повноцінним смаком та м'якою, кремовою структурою. Багато хто полюбляють їсти його із хлібом, коржиками чи використовувати як основу для брускетти. Подають із свіжою зеленню, помідорами чи прянощами.

КБЖУ: 46 ккал / 7,5 / 0 / 4,0
від 60 грн.
Жозі з пліснявою коров'ячий
Жозі з пліснявою коров'ячий

55 грн. за 100 г
Бурата 130 г
Бурата 130 г
від Олександра Макухіна

Незважаючи на величезний достаток сирів, до даного різновиду продукту у італійців особливе ставлення. А все тому, що він виділяється з маси сирного достатку як зовнішніми, так і смаковими особливостями. Бурата - це мішечок з тонкого шару моцарели, всередині якого знаходиться вершкова маса з найніжнішої структурою. Незважаючи на високу калорійність, сир містить цілий ряд корисних речовин, таких як кальцій і фосфор, і ставить Бурату в один ряд з найкориснішими продуктами італійської кухні.
Вершковий делікатес можна включати в раціон харчування як самостійну страву, так і в поєднанні з овочами, фруктами, горіхами. Особливою популярністю у жителів Апеннінського півострова користується буратта з томатами. В якості становить компонента вершковий продукт чудово доповнює салати.

КБЖУ: 330 ккал / 15,4 / 19,2 / 0,2
80 грн.
Франсуа з прованськими травами
Франсуа з прованськими травами
від Олександра Макухіна

сир «Франсуа» - м'який сорт, який виробляють з цільного молока. Його смак добро поєднується з червоним вином. Дозріває сир 1-2 місяці. Під час визрівання на голівках сиру з'являється синя та біла пліснява, внаслідок чого сир отрімує приємний аромат. Після дозрівання сир обвалюється у прованських травах, що відтінює пікантний та вишуканий смак сиру.
від 80 грн.
Скаморца
Скаморца
від Олександра Макухіна

насичений та зрілий італійський сир категорії Паста Філата. Назву свою він отримав завдяки незвичній грушеподібній формі. В процесі висушування його підвішують мотузкою за одну третину сирного тіла. В результаті чого створюється враження, що висить маленький пузатий чоловічок. Іноді Скаморца навіть називають «задушений сир». За технологією варіння схожий на провалоне, Текстура сиру мяка, нагадує моцареллу, Консістенція еластична, у свіжому вигляді сирна головка біла, у копченому солом'яно-коричнева. Скаморцу використовують як моцареллу, деякі кулінари полюбляють терти її у піццу, пасту чи ризотто, так як вона чудово плавиться.

КБЖУ: 335 ккал / 17,58 / 18,55 / 5,1
від 35 грн. за 100 г
Моцарелла 110 г
Моцарелла 110 г
від Олександра Макухіна

один з найвідоміших італійських сирів, що за свою 8-річну історію пройшов довгий шлях від їжі паломників та кочевників до незамінного інгредієнта наших улюблених страв. Наразі неможливо уявити без нього піццу, лазанью, багато холодних закусок та багато чого іншого. Моцарелла має ніжний вершковий смак із дещо солодкуватими цитрусовими нотками, що не перекривають смак страв, а, навпаки, вдало його підкреслюють. Моцарелла гарно плавиться та тягнеться, при цьому не втрачаючи своєї структури та не розтікаючись. Моцарелла багата вітамінами і мікроелементами, корисними для шкіри і волосся: жирні кислоти омега-3 і омега-6, селен і йод, залізо, вітамін енергії тіамін (В1), «шкірний» вітамін краси рибофлавін (В2), жиророзчинні вітаміни A і E

КБЖУ: 262,56 ккал / 20,88 / 20,55 / 0,61
60 грн.
Риккота 350 г
Риккота 350 г
від Олени Щербакової

традиційний італійський сироватковий сир. У кулінарному світі є негласне правило, що виникло завдяки досвіду: «Не викидайте нічого, що вам не потрібно!» Рікотта - класичний приклад. Готують її із сироватки, що залишилася від приготування інших сортів. Звідси і назва сиру ricotta, що означає «вдруге приготований». І хоча, по суті своїй сиром вона зовсім не є, але весь світ називає її саме так. Рикотту часто використовують для приготування різноматних десертів та салатів, намазують на бутерброди та їдять просто так, великою ложкою.

КБЖУ: 134 ккал / 9,3 / 9,5 / 2,9

80 грн.
Сир фермерський молодий
Сир фермерський молодий
від Олени Щербакової

виготовляється із цільного свіжого коров'ячого молока, виходить м'яким та насиченим, із творожистою структурою та пухкою формою. Дуже рекомендуємо робити із ним м'якенькі рулетики у лаваші, салати зі свіжою зеленню та овочами, або можна нарізати та їсти просто так!
20 грн. за 100 г